Afsavning/ afkogning af bukkeopsatse - Printviselig Version: +- Våbenteknisk Forum - VTF (http://mybb.riffeljagt.com) +-- Forum: Off topic (http://mybb.riffeljagt.com/forumdisplay.php?fid=15) +--- Forum: Off topic (http://mybb.riffeljagt.com/forumdisplay.php?fid=32) +--- Tråd: Afsavning/ afkogning af bukkeopsatse (/showthread.php?tid=19023) |
Afsavning/ afkogning af bukkeopsatse - fasan - 07-02-2012 Hej Gænghætter Der er sikkert et par af jer der har en opsats fra sommerens bukkejagt til at ligge på "lager" i fryseren. Det kan hænde at det er på tide at få den savet og kogt af? Det var det ihvertfald for mig i søndags, for ellers var der ikke plads til sæsonens sidste to rådyr i fryseren[:p] Jeg har en nem lille "kogebog" til at klare den opgave: 1. tø hovedet op 2. flå det og tag øjnene ud 3. sav det fra næsebrusken mod undersiden af øjenbuen med en almindelig fukssvans 4. sørg for at snittet bliver lagt så der saves hul på hjernekisten (det hedder det vist [8D]) 5. grav hjernen ud, en lille teske virker bare! 6. koges i 20 min, tilsæt 1.5 dl afløbsrens til kogevandet, FORSIGTIG TILSÆTNING og kog så i 15 min 7. Skyl opsatsen under rindende vand, undgå at få kogevandet på hænderne!!! 8. Nu er der stort set INTET tilbage på skallen og de sidste sørgelige rester kan fjernes med en tandbørste (brug en anden end din egen[]) eller lige skrabes af med en kniv. Selv resten af pelsen under rosenkransen er lige til at fjerne 9. Så skal kalorius bare bleges God fornøjelse Hilsen Frederik 24 beers in a case, 24 hours a day, coincidence?? I think not! Paul Newman Afsavning/ afkogning af bukkeopsatse - dravis - 07-02-2012 Jeg plejer nu ikke at bøvle med at flå hele hovedet, jeg saver "skallen" af i frossen tilstand smider underdelen ud som rævelokkemad og lader resten tø op. Derefter kører det som fra punkt 5. i "Fasan"'s liste.... + lige at flå den smule skind af der sidder på "overdelen" Jeg bruger lidt kaustisk soda i "kogevandet" og koger ikke ret længe på det.. Det er for at undgå at løsne næse-brusken.. Hilsner Dravis aka:FMJ "Sapere Aude: Dare to KNOW!" "Do not adjust your mind, there's a fault in reality" Afsavning/ afkogning af bukkeopsatse - Tonny - 07-02-2012 fra punkt 7 Højtryksrenser......noget hurtigere, især hvis der er flere i gryden. +GONE2HUNT+ King of varmint Op ad bakke, er trods alt stadig fremad. Afsavning/ afkogning af bukkeopsatse - fasan - 08-02-2012 Jeg takker for de ekstra tips, så kan jeg lave en V.02 og V.03[8D] Hilsen Frederik 24 beers in a case, 24 hours a day, coincidence?? I think not! Paul Newman |