24-01-2009, 09:15 PM
Har altid brugt halsen til at koge fond af,det gav så lidt kød til en suppe eller til biksemad og det er bestemt stadig en god idé[:p]
Havde en halv hals liggende fra en kronkalv og gad ikke rigtig det med at pille kød og koge fond..
Så mens den var halvfrossen endnu savede jeg den i 3 cm tykke skiver.
Skiverne brunes kort af i rigtig varm olie og tages op.
Følgende skæres: en ½ selleri 2-3 gulerødder 1 grøn peberfrugt 1 stort rødløg i passende stykker (gerne grove). 1 mellemstærk chilli, 4 fed hvidløg snittes fint, 5-6 kviste frisk timian pilles.
Porrer kan også kommes i, brug hvad der nu lige er der til at give kraft.
Alt det grønne svitses i 2 minutter i olie og lidt smør og hældes i en skål.
Halsskiverne krydres med paprika salt og peber og vendes kort i gryden med smør og olie fra det grønne, kom det grønne op i gryden, vend det rundt og tilsæt et glas rødvin mens der er fuld varme på endnu, tilsæt en dåse hakkede tomater og hæld vand på til det hele er dækket. Lad det koge op og skru så ned på simreniveau og lad det stå i 1½-2 timer... server med ris og groft brød eller kartoffelmos.. og en kraftig rødvin eller øl..[:p]
egner sig glimrende til nedfrysning hvis der ikke spises op
Velbekomme
Havde en halv hals liggende fra en kronkalv og gad ikke rigtig det med at pille kød og koge fond..
Så mens den var halvfrossen endnu savede jeg den i 3 cm tykke skiver.
Skiverne brunes kort af i rigtig varm olie og tages op.
Følgende skæres: en ½ selleri 2-3 gulerødder 1 grøn peberfrugt 1 stort rødløg i passende stykker (gerne grove). 1 mellemstærk chilli, 4 fed hvidløg snittes fint, 5-6 kviste frisk timian pilles.
Porrer kan også kommes i, brug hvad der nu lige er der til at give kraft.
Alt det grønne svitses i 2 minutter i olie og lidt smør og hældes i en skål.
Halsskiverne krydres med paprika salt og peber og vendes kort i gryden med smør og olie fra det grønne, kom det grønne op i gryden, vend det rundt og tilsæt et glas rødvin mens der er fuld varme på endnu, tilsæt en dåse hakkede tomater og hæld vand på til det hele er dækket. Lad det koge op og skru så ned på simreniveau og lad det stå i 1½-2 timer... server med ris og groft brød eller kartoffelmos.. og en kraftig rødvin eller øl..[:p]
egner sig glimrende til nedfrysning hvis der ikke spises op
Velbekomme