25-04-2009, 08:23 PM
Citat:quote:Ifølge en slagtemester jeg kender, skulle svinekød blive bedre op til 5 dages modning - ved kølerumstemperatur vel at mærke.
Originally posted by Leo
Nu ved jeg ikke rigtigt om rolin synes vi er ved at dreje hans fine oplevelse ud på et sidespor, men hvor lang er egentlig modningstiden for vildsvin?
Med hjort/rådyr bruger jeg op til 40 graddage, hvis dyret er mere end et par år gammelt og 'klinisk' slagtet, men jeg har ikke indtryk af at man modner svin. Det gør de da så vidt jeg ved ikke på slagterierne.
Jeg tror nu ikke det har noget med tilberedningen at gøre - jeg har lige skudt en grissebasse på 40 kg - og den er helt anderledes lækker.
- Men vildsvine frikadeller smager nu også godt []
Hvis vi regner lidt på det, så får den vel 15 graddage det første nedkølingsdøgn og 3-4 graddage pr. efterfølgende døgn. Det giver ialt 27 til 31 graddage. Sa de 40 graddage er nok lige i overkanten.
Den skal selvfølgelig være slagtet hygiejnisk.
Generelt er so-kød lækkert og mørt, hvor en orne godt kan risikere at være en noget sej fornøjelse og lugten......[xx(]
Men igen, så lugter de normalt kun i brunsten, som desværre godt kan være hele året hvis der er blandet for meget tamsvin i dem.
Nu gælder ovenstående for slagtesvin, så der kan godt være forskel til vildtsvin, men jeg tror det ikke.
Asbjoern
------------------------------
Tikka M695, 6,5 "træls"
Sako 75 Stainless, "Dirty old six"
Tikka M695, 338 "Pind-is"
Asbjoern
------------------------------
Tikka M695, 6,5 "træls"
Sako 75 Stainless, "Dirty old six"
------------------------------
Tikka M695, 6,5 "træls"
Sako 75 Stainless, "Dirty old six"