19-05-2009, 12:13 AM
Citat:quote:
Originally posted by pern
Hej ID
prøv at google lidt på trikiner, og lær !!
Trikiner i Danmark
Trikiner var tidligere almindeligt udbredt, men har ikke været konstateret i danske svinehold siden 1930érne.
Dette kan forklares ved den forebyggende indsats som ydes i kødkontrollen.
Der har dog været konstateret trikiner i vilde dyr, herunder vildsvin og ræve.
Som eksempel, blev der i 1979 skudt to vildsvin som begge var inficerede med trikiner.
Dette må dog også anses som sjældent forekommende. Med den øgede interesse for udendørs svinehold må man antage, at risikoen for trikininfektioner er stigende.
Denne stigning skyldes, at frilandsgrise nemmere kan blive inficeret med trikiner, da de fouragerer i det fri.
Sjovt så man kun læser det man vil læse - jeg citerer fra samme side som du selv henviser til (Wikipedia):
Smitte
Smitte med Trichinella spiralis kan medføre sygdommen trikinose. Trichinella spiralis kan leve i en lang række af forskellige kødædende og altædende pattedyr, som f.eks. menneske, svin, vildsvin, rotter og mus. Trikinlarverne i musklerne overføres til en ny vært ved at de bliver spist af den nye vært.Larven udvikler sig i tyndtarmen på den nye vært. Hvis de indkapslede larver ikke bliver spist, går de til grunde. De kan dog sidde i en levende muskel i op til 30 år og stadig gennemgå en cyklus, hvis de bliver spist. Mennesker smittes hvis de spiser kød indeholdende trikiner, som ikke er stegt eller kogt tilstrækkeligt.
Symptomer på trikinose kan være mavepine, diarré, opkast, feber, muskelsmerte, hæshed, allergireaktioner, hævelse omkring øjet, skade på centralnervesystemet, hjertefejl. Symptomerne kan variere meget i styrke alt efter hvor stor koncentrationen Trichinella spiralis er i kroppen. I værste fald kan en infektion medføre døden.
Når man i Sverige skyder vildsvin for kødets skyld, skyder man grise op til 1 år. Dette fordi at grisene er så små at de større grise kan holde dem fra delikatesserne (ådslerne), derfor er der næsten aldrig trikiner i de yngre grise.
Amateurs practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.