Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vejledning i afsavning/afkogning af buk.
#5
Jeg brugte følgende model på et par opsatser i går [Wink]

Opsatserne renses for skind og kød
Grov saves - HOLD næsebenet intakt, det holder kraniet sammen under kogning (bruger en alm. fukssvans)
Opsatserne står natten over i koldt vand (for at trække blod ud)
Koges i 45 min med 2 sp.sk Vaskepulver (gerne med blegemiddel)
Grovrenses for kød brusk mm.
Koges yderligere 10-15 min
Renses færdig
Til sidst vaskes hele opsatsen med en stiv opvaskebørste i varmt vand med
vaskepulver.

Jeg bruger en alm smørekniv til grov afskrabning og en skalpel til småstumperne.

Når kraniet er helt tørt bliver det planslebet (udendørs!!!)

Herefter blegning i brintoverilte. Jeg plejer at pakke/vikle kraniet ind i noget gazebind, så er det lettere at holde hele kraniet vådt. Så står de et par dage i drivhuset og "bleger".

God fornøjelse -

Jørgen

PS prøv at lave det til en tradition med en jagtkammerat - Der er godt tid til at dele en øl eller 2 i processen [Wink]
Svar


Beskeder i denne tråd
Vejledning i afsavning/afkogning af buk. - af jsc - 28-05-2010, 10:06 PM
Vejledning i afsavning/afkogning af buk. - af CP - 30-05-2010, 06:01 PM

Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)