20-08-2012, 01:41 AM
Ujensen har da noget ret i det han skriver, men vil sige man skal noget højt op før det påvirker kogning af eks. æg.
Vand koger ved 100 grader ved 1020 millibar, det kan kalder normalt atmosfære tryk. Man kan fint få vand til at koge ved 30 grader hvis man sænker trykket, men der skal en betydelig sænkning til. Det bruger man blandt andet på skibe til at lave saltholdigt havvand om til ferskvand, som bruges om bor på skibe til madlavning drikkevand mm. Så det er en kendt proces.
Og som Ujensen skriver kan det være svært at koge æg ved en lavere atmosfære tryk, men ikke lige ved at kravle op i selv de højeste bjerge i Norge.
Håber i forstår hvad jeg lige mener ellers uddyber jeg gerne.
Mvh Rimfire Hunter
Vand koger ved 100 grader ved 1020 millibar, det kan kalder normalt atmosfære tryk. Man kan fint få vand til at koge ved 30 grader hvis man sænker trykket, men der skal en betydelig sænkning til. Det bruger man blandt andet på skibe til at lave saltholdigt havvand om til ferskvand, som bruges om bor på skibe til madlavning drikkevand mm. Så det er en kendt proces.
Og som Ujensen skriver kan det være svært at koge æg ved en lavere atmosfære tryk, men ikke lige ved at kravle op i selv de højeste bjerge i Norge.
Håber i forstår hvad jeg lige mener ellers uddyber jeg gerne.
Mvh Rimfire Hunter