04-12-2015, 04:01 PM
@Rolin
Bedstemors Klejner (Ca 400 Stk)
3 hele æg
250 g smeltet smør
250 g melis
3 spsk piskefløde
reven skal af en citron
1/2 dl cognac (skal være af den gode)
ca 750g hvedemel
1/4 tsk hjortetaksalt
olie eller palmin til kogningen.
Æggene røres godt med smeltet afkølet smør, sukkeret drysses i. Det hele røres til det er hvidt og sukkeret ikke knaser mere. Fløde, citronskal og cognac tilsættes. Halvdelen af melet sigtes 2 gange med hjortetaksaltet og røres i lidt efter lidt. derefter tilsættes yderligere mel til dejen er fast. Den stilles koldt, udrulles på melstrøet bord, udskæres til Kleiner og steges i palmin ved 180 grader.
Ps. husk at smage på Cognacen undervejs[]
Velbekomme
Santo
Bedstemors Klejner (Ca 400 Stk)
3 hele æg
250 g smeltet smør
250 g melis
3 spsk piskefløde
reven skal af en citron
1/2 dl cognac (skal være af den gode)
ca 750g hvedemel
1/4 tsk hjortetaksalt
olie eller palmin til kogningen.
Æggene røres godt med smeltet afkølet smør, sukkeret drysses i. Det hele røres til det er hvidt og sukkeret ikke knaser mere. Fløde, citronskal og cognac tilsættes. Halvdelen af melet sigtes 2 gange med hjortetaksaltet og røres i lidt efter lidt. derefter tilsættes yderligere mel til dejen er fast. Den stilles koldt, udrulles på melstrøet bord, udskæres til Kleiner og steges i palmin ved 180 grader.
Ps. husk at smage på Cognacen undervejs[]
Velbekomme
Santo