09-08-2005, 01:24 AM
Citat:quote:
Rikochettering er næsten en garanti med mindre du anvender "explosive" kugler, som fuldstændig fragmenterer v. anslag. Problemet er jo, at vinklen er så lav at vands overflade næsten virker som enhver anden hård overflade.
Ja, det tænkte jeg egentlig også, men så alligevel ikke.....en næsten rund blykugle fra en salonriffel med f.eks. 300 m/s i hastighed der rammer vandet..... Kuglen er ikke ret tung (vel omkring 2 gram) og hastigheden ikke ret høj...dvs. lav energiniveau (i hvert fald i forhold til 222/223rem). Idet kuglen rammer overfladen må den jo nødvendigvis afgive noget af sin energi - både idet den jo må flytte en vis mængde vand, når den rammer overfladen og derved bremses, men også ved at ændre retning må den nødvendigvis tabe noget energi.....spørgsmålet er blot hvor meget?
Og hvis nu der er bare bitte små krabbede bølger på overfladen, så er sandsynligheden for at kuglen rikochetterer vel mindre, idet vandspejlet på træfpunktet jo ikke længere er vandret.....?
Hvad mener eksperterne??[] ...gerne rent teoretisk, hvis ikke der findes eksperimentelle erfaringer med dette...
Og jo - 4 ud af 5 med en gammel riffel fra en gyngende båd.....gad vide om ikke man skulle indføre et "sælmærke for riffelskytter"?[]
.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)
Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)
.....ualmindelig velinformeret i forhold til min alder ... :-)
Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)