Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hjælp - gås i kuglegrill
#1
Hej alle ærede formænd

I år har jeg lovet at stege gåsen i kuglegrillen til julemiddagen.
Problemet er bare, at jeg ikke aner[^] hvor lang tid et sådant kræ, på ca. 5 kg. og fyldt med fars, skal stege.

Derfor - er der nogen som har erfaringer - modtages disse med stor tak, og gerne hurtigt[8D] (gerne inden kl. 14:00)

På forhånd tak - og under alle omstændigheder

GLÆDELIG JUL TIL ALLE

mvh
Korthår
Svar
#2
Mon ikke den skal ligge der sådan ca. 12 øl´s tid[Big Grin][Big Grin]

/Gammeltoft
Shoot low, they might be crawling !!!!
"Boltlift forever......"
/GT
www.hgfirearms.dk
Shoot low, they might be crawling !!!!
Hellere være en original, end en dyr  kopi[B)]
Svar
#3
Den skal have ca 2,5 time til en stegetep. på min. 75 gr. det er meget afhæning af dine kul/træk ved grillen så du kan opleve at det svinger -1/2 + 1 time.

Jeg ville ikke bruge kulholder men lægge dem ud til siden.

Det er det samme vi skal bare ikke med fars.

God jul

KR

Heller komme galt afsted end slet ikke afsted.

Nu plads til 15 i skabet.
If you pay with penuts.

You only get monkeys
Svar
#4
Citat:quote:

Originally posted by Gammeltoft

Mon ikke den skal ligge der sådan ca. 12 øl´s tid[Big Grin][Big Grin]Ja..GT er ret....12 til 14 øl,s...per fuglen[Big Grin][Big Grin]

/Gammeltoft
Shoot low, they might be crawling !!!!
"Boltlift forever......"



http://www.andersencharters.com
Soldt all my guns...I'm entering priesthood..:-))
Svar
#5
Ifølge Jan Glæsel´s weber-bøger skal en kalkun på 4,5 til 5,5 kg. have 2½ til 3 timer. Dertil skal lægges ekstre tid hvis kræet er farseret.
Så mon ikke 3 til 3½ time og et stegetermometer er nogenlunde det......[?]

Husk at du skal suplerer med ½ rør grilkul efter ca. 2 timer - husk at de skal være "startet", ellers kan de give en grim smag.

Rigtig god fornøjelse med dit foretagen. Det er så hyggeligt, men man bliver bare lidt "akademisk" at høre på efter ventetiden ved grillen.......[^][^]

Ps. God jul....[Smile]

Asbjoern
------------------------------
Nu også med 338 win. mag......
Asbjoern
------------------------------
Tikka M695, 6,5 "træls"
Sako 75 Stainless, "Dirty old six"
Svar
#6
Tak for alle bidrag.[Smile]

Jeg starter grillstarteren ca. kl. 14:00 - så må vi se.

Bliver resultatet dårligt følger jeg Gammeltofts forslag[Wink] - hvis jeg da bliver udskrevet fra skadestuen i dag/aften.[8D]

mvh
Korthår
Svar
#7
du er godtnok en modig mand !!!!!!!!!!!!!!!
lær det nu: køkkener og anden madlavning er farligt stof og bør ikke udforskes af mænd.
luft hunden i stedet for[:I]

mvh
Strom
mvh
Strom, naturgænger
Svar
#8
Hej igen - og tak for hjælpen.

Sådan blev resultatet:

[Image: PC249915.jpg]

Kom på grillen 15:00, ekstra og startede kul på ca. 17:30 og klar til servering kl. 18:45[Smile]

Den blev god, med sprødt skind de fleste steder, men da gåsen fyldte en del, kunne der kun ligge kul i den ene side af grillen. Det reducerede varmen noget.
Det medførte at noget af fedtet ved halsen og lårene ikke var blevet helt "brændt af", men stadig sad lige under skindet.
Næste gang vil jeg bruge en større grill, så den lige kan få et eksta pift af varme den sidste kvarte eller halve time.

@Strom: Jeg har en ven som kategorisk holder på; at hvis konen flytter sig mere end 4 meter fra køkkenet, betragter han det som flugtforsøg[8D]

mvh
Korthår
Svar
#9
Tillykke med resultatet.... man bliver helt sulten igen...[^]

Du gav den altså 3½ time??

Asbjoern
------------------------------
Nu også med 338 win. mag......
Asbjoern
------------------------------
Tikka M695, 6,5 "træls"
Sako 75 Stainless, "Dirty old six"
Svar
#10
Citat:quote:

Originally posted by Asbjoern

Du gav den altså 3½ time??

Asbjoern
------------------------------
Nu også med 338 win. mag......



Ja - lige godt og vel 15:00 - 18:45 (tid til udskæring ikke indregnet, det kommer ovenpå, det med "klar til servering" var derfor lidt overdrevet[:I])
Så dit gæt/anbefaling, var ikke helt ved siden af[Smile]

mvh
Korthår
Svar
#11
Der kan du bare se.....

12-14 øl havde passet[Big Grin][Big Grin]

/Gammeltoft
Shoot low, they might be crawling !!!!
"Boltlift forever......"
/GT
www.hgfirearms.dk
Shoot low, they might be crawling !!!!
Hellere være en original, end en dyr  kopi[B)]
Svar
#12
Citat:quote:

Originally posted by korthår

Citat:quote:

Originally posted by Asbjoern

Du gav den altså 3½ time??

Asbjoern
------------------------------
Nu også med 338 win. mag......



Ja - lige godt og vel 15:00 - 18:45 (tid til udskæring ikke indregnet, det kommer ovenpå, det med "klar til servering" var derfor lidt overdrevet[:I])
Så dit gæt/anbefaling, var ikke helt ved siden af[Smile]

mvh
Korthår



Har faktisk lige smidt en flæskesteg på webberen....[:p]

Den skal ha´ en 2½ time med indirekte varme og på lavt blus......manner [^]

Omregnet til Gammeltoft´s skala må det være en 8-9 øl´s tid..... (er startet på den første)..[Smile]

Asbjoern
------------------------------
Nu også med 338 win. mag......
Asbjoern
------------------------------
Tikka M695, 6,5 "træls"
Sako 75 Stainless, "Dirty old six"
Svar
#13
Tager lige et gammelt topic op..
Jeg var så vild, da de sp penge kom, ind på kontoen, at jeg købte et ordenligt lokum af en cadac gasgrill..[Big Grin]
Første opgave på grillen, var en canada gås.
Den blev krydert med salt og pepper.
Stoppet ud med æbler og svesker, og syet sammen med nål og tråd.
2 timer ved indirekte varme ved 160 grader, og låget blev lyftet.
Den så bare mega god ud, men temperaturen var ikke høj nok.
Så 2 pakker bacon, over pipperen, og lidt mere varme i en halv time, også var den klar.
Det er noget af det bedste, vildt jeg nogensinde har spist.
Håber at andre kan bruge opskriften.
Og hvis jeg havde brugt GT´S Øl tidsbarometer, havde jeg sikkert ikke oplevet, gåsen færdigstegt...[Big Grin]

Heller en fin lille mad gris, end en stor pissert, Keiler
Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren
 



Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)