12-08-2009, 11:16 AM
Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at få røget et stykke af det bæverkød vi havde med hjem i foråret.
En saltlage blev kogt op med lidt peber og laurbærblade og efter endt afkøling, fik kødet lov at ligge i denne i ca. 20 timer.
Op af saltlagen, det blev skyllet let under rindene vand, duppet så tørt som muligt, og dernæst lagt/hængt til tørre i køleskabet i ca. et halvt døgn.
Dernæst blev det varmrøget ved ca. 70 grader i 2½ time. Efter endt røgning fik kødet lov til at hænge og "trække" i nogle timer, og derefter i køleskabet.
Kødet er yderst mørt, absolut ikke tørt og med en passende smag af salt og røg. Det eneste man studser over er, hvis man kommer til at tygge i et stykke fedt, det har en meget speciel smag, men det er jo blot at skære det fra.
Røget bæver kan absolut anbefales.....!!!![]
Mvh.
Søren
En saltlage blev kogt op med lidt peber og laurbærblade og efter endt afkøling, fik kødet lov at ligge i denne i ca. 20 timer.
Op af saltlagen, det blev skyllet let under rindene vand, duppet så tørt som muligt, og dernæst lagt/hængt til tørre i køleskabet i ca. et halvt døgn.
Dernæst blev det varmrøget ved ca. 70 grader i 2½ time. Efter endt røgning fik kødet lov til at hænge og "trække" i nogle timer, og derefter i køleskabet.
Kødet er yderst mørt, absolut ikke tørt og med en passende smag af salt og røg. Det eneste man studser over er, hvis man kommer til at tygge i et stykke fedt, det har en meget speciel smag, men det er jo blot at skære det fra.
Røget bæver kan absolut anbefales.....!!!![]
Mvh.
Søren