02-02-2009, 12:24 AM
Når rådyret er parteret og lagt i fryseren er det tit et problem at få brugt forbov og hals på en nem måde. Her kommer et forslag til en opskrift til med nok til 8 personer kun fra forbov og hals-
Der tages en stor suppegryde som fyldes med ca. 10 liter vand samt forbov og hals- (evt. kan der tilsættes en suppekvast for at give mere smag til suppen. Dette koges i ca. 2 timer til kødet er mørt.
Halvdelen af væden sies fra (evt. igennem et klæde hvis du ønsker en klar suppe). Der tilsætte suppeurter, kød og melboller. Så er suppen klaret...
Nu følger hovedretten; Rådyr gullasch
Kødet pillkes af bov og hals og skæres i mundrette stykker, de skal dog først i retten til sidst for ikke at blive udkogt.
Resten af væden/suppen skal nu laves til Gullasch. Der tilsættes flåede tomater, champion, løg og evt. coctail pølser.
Retten koges og der smages til med salt og peber. Jævn retten med mel og tilsæt evt. kulør.
Til slut tilsættes kødet.
Der kan serveres kartoffelmos eller løse ris til.
Velbekomme!
Der tages en stor suppegryde som fyldes med ca. 10 liter vand samt forbov og hals- (evt. kan der tilsættes en suppekvast for at give mere smag til suppen. Dette koges i ca. 2 timer til kødet er mørt.
Halvdelen af væden sies fra (evt. igennem et klæde hvis du ønsker en klar suppe). Der tilsætte suppeurter, kød og melboller. Så er suppen klaret...
Nu følger hovedretten; Rådyr gullasch
Kødet pillkes af bov og hals og skæres i mundrette stykker, de skal dog først i retten til sidst for ikke at blive udkogt.
Resten af væden/suppen skal nu laves til Gullasch. Der tilsættes flåede tomater, champion, løg og evt. coctail pølser.
Retten koges og der smages til med salt og peber. Jævn retten med mel og tilsæt evt. kulør.
Til slut tilsættes kødet.
Der kan serveres kartoffelmos eller løse ris til.
Velbekomme!