24-06-2012, 04:35 PM
Filet af sommerbuk, "nye danske", stegt fois gras, kirsebær, rømøkveller, rådyrglace med kantareller.
Glace: Ben og afpuds fra rådyr (ca. 1 kg) dækkes med ca 4 liter vand, koges op og skummes for urenheder i ca 10 min. Herefter skrues ned for varmen og bentøjet simrer videre i 5 timer. Benene sigtes fra, og fonden reduceres til ca 3 dl (til det tykner). Kom smørristede kantareller i, og en mundfuld rødvin/portvin/sheryy, monter (pisk/rør i, herefter må du ikke varme saucen yderligere, da den ellers skiller) med 2-3 tern god mørk chokolade, og ca 75-100 gram koldt rigtigt smør.
'Towlerne skæres i "kasser" af 2x2x4 cm, koges i letsaltet vand i 8 min, dryppes af, dryppes med lidt olie, saltes og bages i forvarmet ovn ved 200 grader indtil gyldne og sprøde (ca. 25 min).
Filetterne pudses af for sener (jeg har her brugt saddelstykket), krydres efter smag og behag, steges 4 minutter på hver side, hviler tildækket 5 min.
Fois gras skiverne dyppes i mel, krydres med salz und pfeffer og ristes på meget varm pande ca 20-30 sek på hver side.
Anret og pynt med halverede, udstenede kirsebær samt Kveller/Salturt.
Bon appetit! []
"At ramme ved siden af er også at ramme!"
Glace: Ben og afpuds fra rådyr (ca. 1 kg) dækkes med ca 4 liter vand, koges op og skummes for urenheder i ca 10 min. Herefter skrues ned for varmen og bentøjet simrer videre i 5 timer. Benene sigtes fra, og fonden reduceres til ca 3 dl (til det tykner). Kom smørristede kantareller i, og en mundfuld rødvin/portvin/sheryy, monter (pisk/rør i, herefter må du ikke varme saucen yderligere, da den ellers skiller) med 2-3 tern god mørk chokolade, og ca 75-100 gram koldt rigtigt smør.
'Towlerne skæres i "kasser" af 2x2x4 cm, koges i letsaltet vand i 8 min, dryppes af, dryppes med lidt olie, saltes og bages i forvarmet ovn ved 200 grader indtil gyldne og sprøde (ca. 25 min).
Filetterne pudses af for sener (jeg har her brugt saddelstykket), krydres efter smag og behag, steges 4 minutter på hver side, hviler tildækket 5 min.
Fois gras skiverne dyppes i mel, krydres med salz und pfeffer og ristes på meget varm pande ca 20-30 sek på hver side.
Anret og pynt med halverede, udstenede kirsebær samt Kveller/Salturt.
Bon appetit! []
"At ramme ved siden af er også at ramme!"
"At ramme ved siden af er også at ramme!"