17-05-2017, 10:19 PM
Benløse fugle af dyrekølle
Jeg skar to køllemuskler op til en stor skive hver - "skrælning".
Derefter blev de banket tyndere og til større areal.
Hver flade deles i to, rulles omkring en blok af hjemmerøget dyrefilet (alternativt bacon) og snøres med bomuldstråd.
Herefter brunes rullerne ved max varme i halvt smør og halvt olie. De brunes på hele overfladen og der hældes 1/2 liter vin og en 1/2 liter boullion på panden.
Der krydres med 10 knuste enebær, en te-skefuld knuste fennikelfrø, 4 knuste nelliker og knivspids allehånde. Så låg på og simre 3-5 timer til fuldstændig møre. Rullerne tages op, 2 løg snittes, brunes i smør og kommes i væden, der koges ind til 2/3 del, spædes op med 1/2 liter piskefløde, jævnes, smages til med tyttebærsylt, salt, peber, tilsættes kulør og jævnes. Rullerne lægges tilbage i den færdige sauce.
Blev serveret med tyttebær og mos af 50:50 kartoffel og knoldselleri, 1 pakke Pikant smøreost, salt og lidt mælk.
Nydt af hele familien[]
Mvh Pete
Jeg skar to køllemuskler op til en stor skive hver - "skrælning".
Derefter blev de banket tyndere og til større areal.
Hver flade deles i to, rulles omkring en blok af hjemmerøget dyrefilet (alternativt bacon) og snøres med bomuldstråd.
Herefter brunes rullerne ved max varme i halvt smør og halvt olie. De brunes på hele overfladen og der hældes 1/2 liter vin og en 1/2 liter boullion på panden.
Der krydres med 10 knuste enebær, en te-skefuld knuste fennikelfrø, 4 knuste nelliker og knivspids allehånde. Så låg på og simre 3-5 timer til fuldstændig møre. Rullerne tages op, 2 løg snittes, brunes i smør og kommes i væden, der koges ind til 2/3 del, spædes op med 1/2 liter piskefløde, jævnes, smages til med tyttebærsylt, salt, peber, tilsættes kulør og jævnes. Rullerne lægges tilbage i den færdige sauce.
Blev serveret med tyttebær og mos af 50:50 kartoffel og knoldselleri, 1 pakke Pikant smøreost, salt og lidt mælk.
Nydt af hele familien[]
Mvh Pete